Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Psoriazis

 

  Produsele Calivita recomandate pentru tratamentul psoriazisului :

  Circumstanţele psoriazisului

  • Psoriazisul este o boală cronică inflamatore a pielii;
  • Psoriazisul nu are nici o cauză cunoscută;
  • Tendinţa de a dezvolta psoriazisul este moştenită în gene;
  • Psoriazisul nu este contagios;
  • Psoriazisul se reduce sau agravează în mod spontan şi poate avea remisiuni periodice (piele clară);
  • Psoriazisul nu este curabil în prezent;
  • Cercetările viitoare pentru psoriazis sunt promiţătoare.

  Ce este psoriazisul?

  Psoriazisul este o afecţiune a pielii care produce plăci roşii uscate de piele îngroşată, necontagioase. Exfolierile uscate şi pielea solzoasă sunt considerate rezultate ale proliferării rapide a celulelor pielii, care este declanşată de limfocitele anormale din sânge. Psoriazisul afectează de obicei pielea de pe coate, genunchi şi scalp.
  Unii oameni au o formă atât de uşoară de psoriazis (zone mici, slabe ale pielii uscate), că acestea nici nu suspectează că au o afecţiune medicală a pielii. Alţii au psoriazis foarte sever caz în care, practic întregul lor corp este complet acoperit cu o piele groasă, roşie şi solzoasă.
  Psoriazisul este considerat o afecţiune incurabilă a pielii, pe termen lung (cronică). Ea are un curs variabil, periodic de ameliorare şi agravare. Nu este neobişnuit pentru psoriazis să dispară spontan şi să rămână în remisie ani întregi. Mulţi oameni observă o agravare a simptomelor în lunile de iarnă mai reci.
  Psoriazisul este întâlnit în toată lumea, la toate rasele, şi ambele sexe. Deşi psoriazisul poate fi văzut la persoane de orice vârstă, de la copii la seniori, cel mai frecvent sunt diagnosticaţi pacienţii în primii ani de adult.
  Pacienţii cu psoriazis sever pot avea mai multă jenă socială, stresul la locurile de muncă, stresul emoţional, precum şi alte probleme personale, din cauza aspectului pielii lor.

  Care sunt cauzele psoriazisului?

   

  Cauza exactă rămâne necunoscută. Poate exista o combinaţie de factori, printre care predispoziţia genetică şi factorii de mediu. Este obişnuit pentru psoriazis să fie găsit la membri ai aceleiaşi familii. Se consideră că sistemul imunitar joacă un rol major. În ciuda cercetării de-a lungul ultimilor 30 de ani cu privire la mai mulţi factori declanşatori, "principalul declanşator" care se transformă în psoriazis este încă un mister.


  Cum arată psoriazisul? Care sunt semnele şi simptomele?

  În general, psoriazisul arată ca zone roşii sau roz de piele îngroşată, crescută şi uscată. Aceasta afectează în general zonele de-a lungul coatelor, genunchilor şi scalpului. În esenţă, orice zonă a corpului poate fi implicată. Acesta tinde să fie mai frecvent în zonele cu traume, frecare, abraziune sau de utilizare repetată.
  Psoriazisul are multe forme diferite. Acesta poate apare ca mici umflături aplatizate, plăci mari groase de piele ridicată, zone roşii şi piele roz uşor uscată sau ca zone ample de piele uscată, care exfoliază.
  Există mai multe tipuri diferite de psoriazis, inclusiv psoriazis vulgaris (tipul obişnuit), psoriazis gutat (pete mici mic, ca picăturile), psoriazis invers (în pliuri, cum ar fi axilele, buricul şi fesele) şi psoriazis pustular (vezicule mici gălbui pline cu puroi). Când palmele şi tălpile sunt implicate, acest lucru este cunoscut sub numele de psoriazis palmo-plantar.
  Uneori, ruperea unei astfel de coji mici albe, uscate ale pielii provoacă o pată mică de sânge pe piele. Acest lucru este menţionat din punct de vedere medical ca un semn de diagnostic special în psoriazisul numit semnul Auspitz.


  Leziunile genitale, în special pe capul penisului, sunt obişnuite. Psoriazisul în zonele umede, cum ar fi ombilicul sau zona dintre fese (pliurile intergluteale) poate arăta ca zone roşii şi plate. Aceste apariţii atipice pot fi confundate cu alte afecţiuni ale pielii, cum ar fi infecţiile fungice, infecţiile supurase, iritaţii ale pielii sau infecţii bacteriene Staph.
  Pe unghii, poate arăta ca pete foarte mici (depresiuni punctiforme sau pete albe pe unghii) sau ca separări mai mari de pete maro-gălbui pe unghii numite "pete de ulei". Psoriazisul unghiilor poate fi confundat şi diagnosticat incorect ca infecţii fungice ale unghiei.
  Pe scalp, poate arata ca mătreaţa severă cu fulgi uscaţi şi zone roşii pe piele. Poate fi dificil să faceţi diferenţa între psoriazisul scalpului şi seboree (mătreaţă). Cu toate acestea, tratamentul este adesea foarte asemănător pentru ambele afecţiuni.


  Psoriazisul îmi poate afecta articulaţiile?


  Da, psoriazisul este asociat cu problemele articulare, la aproximativ 10 % - 35 % dintre pacienţi. De fapt, uneori, durerile articulare pot fi singurul semn al tulburării, cu pielea complet curată. Boala frecvent asociată cu psoriazisul este menţionată ca artrita psoriazică. Pacienţii pot prezenta inflamaţia articulaţiilor (artrită), cu toate că articulaţiile de la mâini, genunchi şi glezne au tendinţa de a fi cel mai frecvent afectate. Artrita psoriazică este o formă inflamatore, distructivă de artrită şi este tratată cu medicamente pentru a-i opri evoluţia.
  Vârsta medie de debut a artritei psoriazice este de 30 – 40 de ani. În cele mai multe cazuri, simptomele cutanate apar înainte de debutul artritei.


  Cum este diagnosticat psoriazisul?


  Diagnosticul de artrită psoriazică este făcută de obicei prin examinarea de către un medic, istoricul medical şi istoria relevantă a familiei. Uneori, testele de laborator şi radiografiile pot fi utilizate pentru a determina severitatea bolii şi pentru a exclude alte diagnostice, cum ar fi artrita reumatoidă şi osteoartrita.
  Psoriazisul poate să-mi afecteze doar unghiile?
  Da, psoriazisul poate implica exclusiv unghiile la număr limitat de pacienţi. De obicei, simptomele la unghii însoţesc simptomele la piele şi de artrită. Unghiile pot prezenta adâncituri mici punctiforme sau separaţii mari gălbui numite "pete de ulei." Psoriazisul unghiilor este de obicei foarte dificil de tratat.


  Psoriazisul este vindecabil?

  Nu, psoriazisul nu este în prezent curabil. Cu toate acestea, poate intra în remisie şi să nu prezintă semne de boală. Cercetarea aflată în curs de desfăşurare face progrese vizibile în găsirea unor tratamente mai bune şi a unui posibil remediu în viitor.
  Psoriazisul este contagios?
  Nu. Studiile de cercetare nu au demonstrat că acesta ar fi contagios de la o persoană la alta. Nu-l puteţi lua de la nimeni şi nu puteţi să-l transmiteţi nimănui prin atingere. Puteţi atinge pe cineva direct cu psoriazisul în fiecare zi fără să-i transmiteţi afecţiunea.
  Pot transmite psoriazisul copiilor mei?
  Da, este posibil. Deşi psoriazisul nu este contagios de la o persoana la alta, există o tendinţă genetică cunoscută, şi poate fi moştenit de la părinţi la copii lor. Acesta are tendinţa de a se transmite în unele familii, iar istoricul familial este de ajutor în stabilirea diagnosticului.


  Ce fel de doctor tratează psoriazisul?


  Dermatologii specializaţi în diagnosticarea şi tratamentul psoriazisului şi reumatologii se specializează în tratamentul tulburărilor articulare şi artrita psoriazică. Multe tipuri de medici pot trata psoriazisul, inclusiv dermatologii, medicii de familie, medicii de medicina internă, reumatologii, precum şi alţi doctori. Unii pacienţi au văzut, de asemenea, alţi specialişti din domenii adiacente sănătăţii, cum ar fi acupunctori, practicieni holistici, chiropracticieni şi nutriţionişti.
  Care este prognosticul pe termen lung cu privire la psoriazis?
  În general, prognosticul pentru majoritatea pacienţilor cu psoriazis este bun. Deşi nu este curabil, acesta este controlabil. Studiile recente arată o asociere a psoriazisului cu alte afecţiuni medicale, inclusiv cu obezitatea şi bolile de inimă.

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro