Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Ulcer Peptic

   

  Produsele Calivita recomandate pentru tratarea ulcerului:

   

  Circumstanţele ulcerului peptic


  Ulcerele peptice sunt leziuni ale mucoasei stomacului sau duodenului;
  Formarea ulcerului peptic este legată de bacteria H. pylori din stomac şi medicamentele anti-inflamatorii ne steroidale (AINS) la 50 % dintre pacienţi. Pentru restul de 50 % sunt cauze diferite sau necunoscute;
  Durerea ulcerului nu poate corela cu prezenţa sau severitatea ulceraţiilor;
  Principalul simptom al ulcerului gastro-duodenal este durerea la nivelul abdomenului superior, care poate fi slabă, ascuţită sau de arsură. (Balonarea şi râgâitul nu sunt simptome de ulcer peptic, iar vărsăturile, lipsa poftei de mâncare şi greaţa sunt simptome mai puţin frecvente de ulcer peptic).
  Diagnosticul de ulcer se face cu seria GI sau endoscopia superioară;
  Complicaţiile ulcerului includ sângerare, perforaţie, precum şi blocarea stomacului (obstrucţie gastrică);
  În cazul în care o persoană cu ulcer peptic fumează sau ia NSAID-uri, ulceraţiile pot să reapară după tratament.


  Ce este un ulcer peptic?


  Un ulcer gastro-duodenal este o perforaţie în mucoasa interioară a esofagului, stomacului sau duodenului. Un ulcer peptic al stomacului este numit ulcer gastric; al duodenului, ulcer duodenal, iar al esofagului, ulcer esofagian. Ulcerele peptice apar atunci când mucoasa acestor organe este corodată de digestive acide (gastro-duodenal), sucuri, care sunt secretate de celulele stomacului. Un ulcer gastro-duodenal diferă de o eroziune, deoarece se extinde mai adânc în mucoasa esofagului, stomacului sau duodenului şi exercită mai mult decât o reacţie inflamatore din ţesuturile, care sunt erodate.


  Ulcerul peptic este frecvent, afectând milioane de americani anual. Mai mult decât atât, ulcerele peptice sunt o problemă recurentă; chiar şi ulcerele vindecate pot reapare excepţia cazului în care tratamentul este îndreptat către prevenirea reapariţiei lor. Costurile medicale pentru tratarea ulcerului peptic şi a complicaţiilor sale se exprimă în miliarde de dolari anual. Descoperirile medicale recente au sporit înţelegerea noastră cu privire la formarea ulcerului. Acum sunt disponibile opţiuni îmbunătăţite şi extinse de tratament.


  Care sunt cauzele ulcerului peptic?


  Timp de mulţi ani, excesul de acid a fost considerat a fi cauza majoră a bolii ulceroase. În consecinţă, accentul tratamentului a fost pus pe neutralizarea şi inhibarea secreţiei de acid gastric. În timp ce acidul este încă considerat necesar pentru formarea de ulcere, două dintre cele mai importante cauze iniţiatoare ale ulcerelor sunt infecţia stomacului cu o bacterie numită "Helicobacter pyloricus" (H. pylori) şi utilizarea cronică de medicamente anti-inflamatorii. Fumatul, de asemenea, este o cauză importantă de formare a ulcerului, precum şi eşecul tratamentului ulcerului.
  Infecţia cu H. pylori este foarte frecventă, care afectează mai mult de un
  miliarde de oameni din întreaga lume. Se estimează că jumătate din populaţia de peste 60 ani a Statelor Unite a fost infectată cu H. pylori. Infecţia, de obicei, persistă mulţi ani, ceea ce conduce la ulcer la 10 % până la 15 % din persoanele infectate. În trecut, H. pylori a fost găsit la mai mult de 80 % dintre pacienţii cu ulcer gastric şi duodenal. Odată cu creşterea apreciabilă, diagnosticul şi tratamentul acestei infecţii, prevalenţa infecţiei cu H. pylori, precum şi proporţia ulcerelor cauzate de bacterie a scăzut, se estimează că, în prezent doar 20 % dintre ulcere sunt asociate cu bacteria. În timp ce mecanismul prin care H. pylori cauzează ulcere este complexă, s-a demonstrat clar că eliminarea bacteriei cu antibiotice vindecă ulcerele şi previne reapariţia.


  Fumatul nu numai că provoacă ulcere, dar totodată, creşte riscul de complicaţii cauzate de ulcere, cum ar fi sângerări ale ulcerului, obstrucţia stomacului şi perforaţie. Fumatul, de asemenea, este o cauză principală de eşec al tratamentului pentru ulcerele.
  Contrar credinţei populare, alcoolul, cafeaua, cola, mâncărurile picante şi cofeina nu au nici un rol dovedit în formarea ulcerului. În mod similar, nu există dovezi concludente care să sugereze că stresul sau tipurile de personalitate contribuie la ulcer.

  Care sunt simptomele unui ulcer peptic?


  Simptomele ulcerului sunt variabile. Mulţi pacienţi cu ulcer experimentează o indigestie minimă, disconfort abdominal care apare după mese sau nici un fel de disconfort.
  Unii se plâng de arsuri în partea superioară a abdomenului sau dureri de foame la una până la trei ore după mese sau în miez de noapte. Aceste simptome, de multe ori sunt oprite prompt de alimente sau antiacide care neutralizează acidul din stomac.
  Durerea de ulcer se corelează slab cu prezenţa sau severitatea ulceraţiei activă. Unii pacienţi au dureri persistente chiar după ce un ulcer este aproape complet vindecat prin medicaţie. Alţii nu experimentează nici o durere. De multe ori, ulcerele apar şi dispar în mod spontan, fără ca individul să ştie vreodată că acestea sunt prezente, cu excepţia cazului în care apar complicaţii grave (cum ar fi hemoragii sau perforaţii).


  Cum sunt diagnosticate ulcerele peptice?


  Diagnosticul de ulcer se face fie printr-o radiografie gastro-intestinală cu ingerare de bariu (seria GI superior) sau o endoscopie digestivă superioară (OUG sau esofago-gastro-duodenoscopie). Radiografia cu bariu este uşor de realizat şi nu implică nici un risc (altele decât expunerea la radiaţii) sau disconfort. Bariul este o substanţă calcaroasă, care este înghiţită. Acesta este vizibil pe radiografie şi permite vizualizarea conturului stomacului, cu toate acestea, radiografiile cu bariu sunt mai puţin precise şi pot omite ulcerele în până la 20 % din cazuri.
  O endoscopie digestivă superioară este mult mai precisă decât radiografia, dar
  presupune sedarea pacientului şi introducerea unui tub flexibil prin gură pentru a inspecta esofagul, stomacul şi duodenul. Endoscopia digestivă superioară prezintă avantajul că are capacitatea să preleveze mici mostre de ţesut (biopsii) pentru a testa prezenţa infecţiei cu H. pylori. Biopsiile sunt, de asemenea, examinate la un microscop pentru a exclude un ulcer canceros. În timp ce aproape toate ulcerele duodenale sunt benigne, ulcerele gastrice pot fi ocazional canceroase.
  De aceea, de multe ori biopsiile sunt efectuate pe ulcerele gastrice pentru a exclude cancerul.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro