Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Vezica Urinara Hiperactiva

 

  Tratament Naturist Vezica Urinara Hiperactiva

  • Urx (60 tablete)

   

  Ce este hiperactivitatea vezicii urinare?


  O vezică hiperactivă este o afecţiune care rezultă din contracția bruscă şi involuntară a mușchiului din peretele vezicii urinare. Vezica hiperactivă determină o nevoie bruscă şi de neoprit de a urina, chiar dacă vezica urinară conține numai o cantitate mică de urină.
  Vezica hiperactivă este și o formă de incontinență urinară (pierdere neintenționată de urină). Un alt tip comun de incontinenţă urinară se numește incontinenţă urinară de stres, care este cauzată de slăbiciune în structurile anatomice care împiedică scurgerile vezicii urinare. În general, incontinența urinară este mai frecventă la femei, în comparaţie cu bărbații.
  Deși poate apărea la orice vârstă, hiperactivitatea vezicii urinare este deosebit de frecventă la adulţii în vârstă. Se estimează că 1 din 11 adulţi din America au o vezică urinară hiperactivă. Cu toate acestea, o vezică urinară hiperactivă nu ar trebui să fie considerată o parte normală a procesului de îmbătrânire.

  Care sunt cauzele hiperactivităţii vezicii urinare?

  Hiperactivitatea vezicii urinare este, de obicei, cauzată de spasmele mușchilor vezicii, care rezultă într-o nevoie urgentă de a urina. Vezica hiperactivă este în primul rând o problemă a nervilor şi a muşchilor vezicii urinare. Detrusorul este unul dintre muşchii majori ai vezicii urinare. Contracția sa ca răspuns la umplerea vezicii urinare cu urină este unul dintre pașii unui proces normal de urinare. Contracția și relaxarea muşchiului detrusor este reglementată de sistemul nervos. Aproximativ 300 cc de urină în vezică pot semnala sistemului nervos să declanșeze coordonarea urinară a muşchilor vezicii urinare. Controlul voluntar al mușchilor sfincterului de la deschiderea vezicii urinare poate reţine urina în vezică pentru mai mult timp. Vezica urinară a unui adult poate reţine până la 600 cc de urină.
  Hiperactivitatea vezicii urinare rezultă, de obicei, din contracția necorespunzătoare a muşchiului detrusor, indiferent de cantitatea de urină.

  Anomaliile comune ale sistemului nervos care cauzează hiperactivitatea vezicii urinare sunt:
  •  leziune la măduva spinării
  •  accidente vasculare cerebrale
  •  boala Parkinson
  •  demență
  •  scleroza multiplă
  •  neuropatie diabetică
  Uneori, oamenii au o vezică urinară hiperactivă şi incontinenţă imperioasă cu un sistem nervos normal. De exemplu, infecțiile tractului urinar, pietrele de la vezica urinară sau tumorile vezicii urinare pot provoca, la rândul lor, hiperactivitatea muşchiului detrusor, ceea ce duce la o vezică urinară hiperactivă.
  Uneori nu se poate determina nicio cauză pentru hiperactivitatea vezicii urinare (vezica hiperactivă idiopatică).

  Există factori de risc pentru hiperactivitatea vezicii urinare?

  Factorii de risc comuni pentru hiperactivitatea vezicii urinare includ:
  •  vârsta înaintată (20% din populația de peste 70 de ani raportează simptome de vezică urinară hiperactivă)
  •  accident vascular cerebral
  •  leziune la măduva spinării
  •  demență
  •  boala Parkinson
  •  diabet zaharat
  •  mărirea prostatei
  •  operaţie la prostată
  •  sarcini multiple
  Rasa nu este un factor de risc pentru hiperactivitatea vezicii urinare, deoarece aceasta afecţiune poate afecta toate persoanele, indiferent de rasă.

  Care sunt simptomele hiperactivităţii vezicii urinare?


  Simptomele hiperactivităţii vezicii urinare includ: urinare frecventă, nevoie urgentă de a urina, nicturie (urinare în mijlocul nopții) şi incontinenţă imperioasă. Hiperactivitatea vezicii urinare poate provoca probleme sociale, psihologice, profesionale, domestice, fizice şi sexuale.
  Repetam! Aceste simptome nu ar trebui să fie considerate o parte normală a procesului de îmbătrânire.

  Cum este diagnosticată o vezică urinară hiperactivă?
  Este foarte importantă să se revizuiască istoricului medical şi simptomele asociate cu o vezică urinară hiperactivă. Nevoia de a urina de cel puțin trei ori în mijlocul nopții, urinările frecvente (de cel puțin opt ori pe zi), micțiunea imperioasă și incontinența urinară sunt toate indicii importante în evaluarea unei persoane suspectată de vezică urinară hiperactivă.
  Pe lângă o examinare fiziologică generală, femeile au nevoie şi de o examinare pelviană (pentru a evalua uscarea, atrofierea, inflamația, infecția), iar bărbaţii au nevoie de o examinare a prostatei (pentru a evalua dimensiunea, textura, sensibilitatea, masa) pentru excluderea altor afecţiuni.
  Analizarea urinei şi citologia urinei (pentru a căuta celule canceroase în vezica urinară) sunt uneori recomandate pentru persoanele supuse unei evaluări pentru incontinenţă urinară şi vezica urinară hiperactivă. Măsurarea ecografică a cantității de urină rămasă în vezică, după urinare, poate furniza informații suplimentare referitoare la cauza incontinenţei urinare (obstrucție a fluxului de urină).

  Care sunt tratamentele pentru hiperactivitatea vezicii urinare?

  Tratament pentru hiperactivitatea vezicii urinare depinde de capacitățile pacientului. În general, tratamentul poate fi: reeducare comportamentală, tratament farmacologic (medicamente) și tratament chirurgical.
  Aici sunt cele mai recomandate tratamente:
  •  Reabilitarea musculaturii pelviene pentru a îmbunătăți tonusul muscular pelvian şi pentru a preveni scurgerile;
  •  Exerciţiile Kegel: Exerciţiile fizice care implică muşchii pelvieni pot îmbunătăți și chiar preveni incontinența urinară. Acest lucru este deosebit de util pentru femeile mai tinere. Aceste exerciții ar trebui să fie efectuate de 30-80 de ori pe zi, timp de cel puțin opt săptămâni. Aceste exerciții sunt concepute pentru a întării muşchii pelvisului şi uretra, care pot sprijini deschiderea vezicii urinare, pentru a preveni incontinenţa. Succesul lor depinde de practicarea tehnicii în mod corespunzător și de frecvență.
  •  Biofeedback-ul: Folosit împreună cu exerciţiile Kegel, biofeedback-ul îi ajută pe oameni să-şi controleze muşchii pelvieni.
  •  Antrenament vaginal: se ţin greutăți mici în vagin prin contracţia muşchilor vaginali. Aceste exerciții ar trebui să fie efectuate timp de 15 minute, de două ori pe zi, între patru şi şase săptămâni.
  •  Stimulare electrică a pelvisului: impulsurile electrice ușoare stimulează contracţiile musculare. Acest lucru ar trebui efectuat împreună cu exerciţiile Kegel.

  Care sunt tratamentele pentru incontinența cronică?

  Deşi mulţi oameni îşi vor îmbunătăţi continenţa cu medicamente, cu exerciții care implică muşchii pelvieni şi prin antrenarea vezicii urinare, unii nu vor reuşi să scape complet de această afecţiune. Uneori, eşecurile tratamentului sunt cauzate de folosirea concomitentă a altor medicamente necesare, cum ar fi diureticele (pastile care sporesc nevoia de a urina), care pot provoca incontinenţa. Alţii pot avea demență sau alte deficienţe fizice care îi împiedică să efectueze exercițiile care implică muşchii pelvieni. Mulţi oameni vor fi îngrijiţi în centre speciale de îngrijire sau la domiciliu. Următoarele recomandări pot ajuta oamenii cu incontinenţa urinară și pot reduce costurile de îngrijire:
  •  Programaţi mersul la toaleta: duceţi oamenii la toaletă la fiecare 2-4 ore sau în funcție de obiceiurile lor de urinare.
  •  Încurajaţi golirea: verificați pentru uscare și încurajaţi folosirea toaletei.
  •  Îmbunătăţiţi accesul la toaletă: folosiţi echipamente (cum ar fi bastoane şi  scaune cu rotile) și dispozitive care cresc nivelul toaletei pentru a uşura golirea vezicii.
  •  Aveţi grijă la ceea ce beţi şi mâncaţi: nu mai consumaţi cofeină (pentru cei cu incontinenţă imperioasă) și încercaţi să consumaţi mai multe alimente bogate în fibre.
  •  Articole de îmbrăcăminte absorbante de unică folosință: Folosiți-le pentru a ține oamenii uscaţi.

  Ce măsuri pot fi luate la domiciliu pentru a preveni simptomele hiperactivităţii vezicii urinare?


  Există pași simpli care pot reduce simptomele hiperactivităţii vezicii urinare. De exemplu, cafeina poate exacerba urgența urinară şi este un iritant potenţial pentru vezica urinară. Reducerea aportul de cafeină poate diminua unele simptomele ale hiperactivităţii vezicii urinare.
  Unii experți sugerează că evitarea anumitor alimente, cum ar fi ciocolata, alimentele condimentate, alcoolul, băuturile carbogazoase şi nucile, poate fi benefică în prevenirea simptomelor hiperactivităţii vezicii urinare. Alții încurajează persoanele cu o vezică hiperactivă să crească cantitatea de fibre din dietă. De asemenea, limitarea consumului de lichide poate ajuta la reducerea frecvenței urinare.
  Excesul de greutate poate pune mai multă presiune asupra vezicii urinare, cauzând incontinență urinară. Prin urmare, pierderea în greutate poate ajuta, de asemenea, la tratarea incontinenţei urinare.

  Care sunt complicaţiile hiperactivităţii vezicii urinare?


  Complicații comune care pot rezulta din o vezică urinară hiperactivă includ:
  •  infecții ale tractului urinar,
  •  iritarea pielii,
  •  infecția pielii,
  •  piatra la vezica urinară,

  Care este pronosticul pentru o vezică urinară hiperactivă?
  Pronosticul general pentru o vezică urinară hiperactivă este, în principiu, bun. Se estimează ca rata de succes a tratamentului, care foloseşte o combinaţie de medicamente şi control al obiceiurilor, este de aproximativ 80%.

  Hiperactivitatea vezicii urinare pe scurt
  •  Hiperactivitatea vezicii urinare este rezultată de o contracție bruscă şi involuntară a mușchiului din peretele vezicii urinare.
  •  Hiperactivitatea vezicii urinare este o formă de incontinență urinară.
  •  Hiperactivitatea vezicii urinare nu este o parte normală a procesului de îmbătrânire.
  •  Tratamentele disponibile pentru hiperactivitatea vezicii urinare includ: exerciţii de întărire a muşchiului pelvian şi terapii comportamentale.

   

  Tratament Naturist Vezica Urinara Comentat de Ionescu Vasile in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 5

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro