Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Zona Zoster

 

  Tratament Naturist Zona Zoster

   

  Informaţii despre Zona Zoster


  •  Herpesul zoster este cauzat de acelaşi virus care cauzează varicela şi se poate răspândi la persoanele care nu au avut varicelă.
  •  Zona zoster, cunoscută şi sub numele de herpesul zoster, nu are nicio legătură cu herpesul genital, cu herpes oral sau cu herpes simplex.
  •  Herpesul zoster provoacă dureri care pot continua după dispariţia erupțiilor cutanate.
  •  Nevralgia postherpetică este cea mai frecventă complicaţie a zonei zoster.
  •  Steroizii și medicamentele antivirale pot ajuta la prevenirea pe termen lung a durerii dacă sunt luate în primele două zile de la apariția erupției.

  Ce este herpesul zoster? Care sunt cauzele herpesului zoster?


  Herpesul zoster este o erupție cutanată cauzată de o inflamaţie a nervilor şi a pielii, provocată de același virus care a provocat varicela. Acest virus se numeşte virusului varicelo-zosterian (VZV). După ce o persoană a avut varicelă, virusul trăieşte în stare latentă în sistemul nervos și nu este niciodată pe deplin eliminat din organism. În anumite circumstanțe, cum ar fi stresul emoţional, deficienţa imunitară (SIDA sau chimioterapie) sau cancerul, virusul se reactivează şi provoacă zona zoster. În cele mai multe cazuri de zona zoster, niciodată nu este găsit un motiv de reactivare a virusului. Oricine a avut vreodată varicelă prezintă un risc de a dezvolta zona zoster, deși apare cel mai frecvent la persoanele de peste 60 de ani. Se estimează că apar 1.000.000 de cazuri de zona zoster în fiecare an în SUA
  Virusul herpes care provoacă zona zoster și varicela nu este același ca și virusurile herpetice care produc herpesul genital (care pot fi cu transmitere sexuală) sau herpesul oral.

  Care sunt simptomele herpesului zoster? Cât timp durează herpesul zoster?


  Chiar și atunci când nu există nicio erupție cutanată, durerea provocată de herpesul zoster poate fi aparentă. Înainte ca o erupție cutanată să fie vizibilă, pacientul poate simţi o senzaţie de durere timp de câteva zile sau săptămâni.
  Herpesul zoster începe ca mici vezicule pe o bază roșie, formându-se vezicule noi timp de trei, cinci zile. Veziculele urmează traseul nervilor care ies din măduvă. Poate fi implicat întregul traseu al nervului afectat sau pot exista zone cu vezicule și zone fără vezicule. În general, un singur nivel de nervi este implicat.
  În cele din urmă, veziculele se sparg, iar zona începe să se prelingă. Zonele afectate vor face crustă şi se vor vindeca. Durata focarului poate dura între trei și patru săptămâni, de la început până la sfârșit. Ocazional, durerea va fi prezentă, dar veziculele pot să nu apară.

  Cât timp este zona zoster contagioasă?


  Herpesul zoster este contagios şi se poate transmite de la o persoană afectată la sugarii, copiii sau adulții care nu au avut varicelă. Dar, în loc de a dezvolta zona zoster, aceste persoane dezvoltă varicelă. După ce au avut varicelă, oamenii nu pot lua zona zoster de la altcineva. Totuşi, odată infectaţi, oamenii pot dezvolta zona zoster mai târziu în viaţă.
  Herpesul zoster este contagios pentru oamenii care nu au avut varicelă, atât timp cât se formează vezicule noi și se vindecă veziculele vechi. Similar cu varicela, înainte de vindecare, herpesul este în faza contagioasă. Odată ce toate veziculele au format cruste, virusul nu mai poate fi răspândit și perioada contagioasă a trecut.

  Cum este diagnosticată zona zoster?


  Aspectul clinic al zonei zoster şi veziculele dureroase sunt dovezi suficiente pentru a stabili diagnosticul. De obicei, nu sunt necesare teste de diagnosticare. Cu toate acestea, în special la persoanele cu imunitate afectată, zona zoster poate să nu manifeste caracteristicile clinice. În aceste cazuri, se analizează o mostră de ţesut într-un laborator.

  Care este tratamentul pentru zona zoster?


  Există mai multe tratamente eficiente pentru zona zoster. Medicamentele antivirale pot reduce severitatea şi durata erupțiilor cutanate dacă s-au luat cu 72 de ore înainte de apariția erupțiilor cutanate.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro