Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita in tratamentul tuberculozei

Tuberculoza este o boala de plamani, produsa de bacilul Koch. Pentru mineralizarea tesutului conjunctiv, sunt necesare plante care contin acid silicic. In convalescenta, se folosesc plante care contin saruri minerale, vitamine, substante antibacteriene, etc.

Tuberculoza este o boala infecto-contagioasa. Apare o leziune pulmonara sau intestinala asociata cu inflamarea vaselor limfatice (limfangita) si marirea ganglionilor traheobronsici sau mezenterici. Cel mai des, aceste leziuni se vindeca calcifiindu-se.

La infectarea cu bacil, organismul raspunde cu alergie tuberculoasa care iese in evidenta la intra-dermoreactia la tuberculina (IDR) care devine pozitiva. La copii debili, pot aparea complicatii ca septicemia tuberculoasa, pneumonia tuberculoasa (cu distrugerea plamanului). Aceste complicatii sunt galopante, ele interesand si adolescentii sau adultii slabiti. Leziuni tuberculoase pot cuprinde si diferite organe (meningita tuberculoasa, osteoarticulara, renala, a testiculului, a trompelor).

Unii tineri se vindeca de boala
, dar fiind slabiti pot din nou sa se infecteze. Aceasta forma evolueaza cronic la nivelul plamanului (ftizie pulmonara), putand ajunge la caverne care distrug plamanul.

Vaccinul antituberculos BCG previne in mare parte aceasta boala. In caz de imbolnavire este necesar repausul, aerul de munte in caz de tuberculoza pulmonara sau cura heliomarina in alte forme de tuberculoza decat cea pulmonara. Gimnastica medicala, masajul, exercitiile respiratorii vor ajuta la refacerea organismului. Tratamentul dureaza mult timp, iar consultul medical este absolut necesar, mai ales controlul bacteriologic este obligatoriu.

Atentie!
Praful de siliciu (la mineri) este favorizant pentru producerea tuberculozei plamanilor. Combinatia dintre silicoza si tuberculoza da silicotuberculoza -foarte rezistenta la tratament.

 

Produsele Calivita recomandate pentru tratarea si ameliorarea tuberculozei:

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro