Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Tulburarea Hiperactivitatii si Deficit de Atentie

 

  Ce este tulburarea de hiperactivitate si deficitul de atentie?

  Deficitul de atenţie tulburare a hiperactivităţii (ADHD) este o tulburare a dezvoltării caracterizată prin lipsa de concentrare, hiperactivitate şi impulsivitate. Acesta este tulburarea de comportament cel mai frecvent diagnosticată în copilărie, care afectează 8 – 12 % din copii de vârstă şcolară. Deşi mulţi oameni au uneori dificultăţi în a sta nemişcaţi, de a fi atenţi sau de a-şi controla comportamentul impulsiv. Persoanele cu ADHD găsesc că aceste simptome interferă foarte mult cu viaţa de zi cu zi. În general, aceste simptome apar înaintea vârstei de 7 ani şi pot duce la probleme la şcoală şi în mediile sociale. Unul până la două treimi dintre copii cu ADHD continuă să aibă simptome atunci când cresc. Diagnosticul poate fi controversat, deoarece nu exista teste de laborator pentru ADHD şi nicio modalitate de a măsura obiectiv comportamentul unui copil. Totuşi, unii experţi nu sunt de acord cu privire la cel mai bun mod de a trata ADHD-ul, dar acţionând din vreme, poate îmbunătăţi dezvoltarea educaţională şi socială a unui copil.


  Semne şi Simptomele ADHD

  O persoană este considerată ca având ADHD dacă prezintă cel puţin şase simptome din următoarele categorii, cu o durată de cel puţin 2 luni. În diagnosticarea copiilor, simptomele trebuie să apară înaintea vârstei de 7 ani şi reprezintă o provocare semnificativă pentru activitatea de zi cu zi, în cel puţin două domenii ale vieţii (de obicei acasă şi la şcoală). Majoritatea copiilor nu prezintă toate simptomele, iar acestea pot fi diferite la băieţi şi fete (băieţii pot fi mai hiperactivi, iar fetele mai neatente).
  Neatenţia

  Nu reuşeşte să acorde o atenţie strânsă la detalii sau face greşeli din neatenţie;
  Are dificultăţi în menţinerea atenţiei la sarcinile date sau activităţile de joacă;
  Nu pare sa asculte când i se vorbeşte direct;
  Nu urmează instrucţiunile şi nu reuşeşte să termine sarcinile;
  Are dificultăţi în organizarea sarcinilor şi activităţilor;
  Evită, nu apreciază, sau este reticent să se angajeze în activităţi care necesită eforturi mentale susţinute (cum ar fi activitatea şcolară, temele pentru acasă);
  Pierde lucrurile necesare pentru sarcini sau activităţi;
  Este uşor de distras;
  Este uituc în activităţile de zi cu zi.

  Hiperactivitate şi Impulsivitate
  · Neastâmpăr cu mâinile sau picioarele sau agitaţie în scaun;
  · Nu rămâne aşezat atunci când ar trebui;
  · Aleargă sau se caţără excesiv în situaţii nepotrivite (în adolescenţă sau ca adult, pot fi sentimente de nelinişte);
  · Are dificultăţi în a se juca sau în angajarea în activităţi de petrecere a timpului liber în linişte;
  · Se comportă ca şi când ar fi "acţionat de un motor";
  · Vorbeşte excesiv;
  · Răspunde la întrebări înainte ca acestea să fie puse în întregime;
  · Are dificultăţi în a-şi aştepta rândul;
  · Întrerupe sau pătrunde peste alţii


  Care este cauza tulburarii de hiperactivitate si deficitul de atentie?

  Nimeni nu este sigur ce cauzează ADHD. Deşi factorii de mediu pot juca un rol, cercetătorii sunt acum în căutare pentru a găsi răspunsuri în structura creierului.

  Alterarea funcţiei cerebrale - scanarea creierului a arătat diferenţe în creierul copiilor cu ADHD, comparativ cu cel al copiilor fără ADHD. De exemplu, mulţi copii cu ADHD au tendinţa de a avea modificată activitatea creierului în cortexul prefrontal, o parte a creierului considerat a fi centrul de comandă. Acest lucru poate afecta capacitatea lor de a controla comportamentele impulsive şi hiperactiv. Cercetătorii cred de asemenea că comportamentul hiperactiv la copii poate fi cauzat de activitatea prea lentă a curentului cerebral (sau teta) în anumite regiuni ale creierului;
  Genetică - ADHD pare să fie ereditar;
  Maternal sau expunerea la anumite toxine din copilărie - Femeile care fumează, beau, şi sunt expuse la PCB-uri în timpul sarcinii sunt mai predispuse să aibă copii cu ADHD. Copii care sunt expuşi la plumb, PCB, sau ftalaţii sunt mai susceptibili să dezvolte tulburarea.

  Factori de Risc pentru Deficitul de Atentie si Tulburarea de Hiperactivitate

  Factorii de risc pentru ADHD includ:

  Ereditatea - copii cu ADHD au, de obicei, cel puţin o rudă de gradul I, care are, de asemenea, tulburarea;
  Sexul - ADHD este de 4 - 9 ori mai frecvent la băieţi decât la fete. Cu toate acestea, unii experţi consideră că tulburarea este sub diagnosticată la fete, iar studiile recente nu indică nici o asociere între sexul copilului şi ADHD;
  Sănătate prenatală şi postnatală timpurie – medicamentele materne, utilizarea alcoolului şi a ţigărilor; expunerea fătului sau a copilului la toxine, inclusiv plumb şi PCB-uri; carenţe şi dezechilibre nutriţionale;
  Alte tulburări de comportament, în special cele care implică agresiunea excesivă (cum ar fi opunerea sfidătoare sau tulburarea comportamentală).

  Diagnosticarea ADHD?

  Deoarece nu există nici un test obiectiv pentru ADHD, stabilirea unui diagnostic poate fi dificilă. Pot fi utilizate o serie de teste şi observaţii. Din acest motiv, este esenţial să vă asiguraţi că medicul care evaluează copilul dumneavoastră are de formare în diagnosticarea ADHD.
  Pentru a evalua un copil, medicul va face un istoric medical complet şi va realiza un examen amănunţit pentru a verifica condiţiile care pot mima ADHD-ul, cum ar fi hipertiroidismul sau probleme cu vederea, auzul, şi de somn. Deoarece multe simptome apar la domiciliu sau la şcoală, mai degrabă decât în cabinetul medicului, vi se poate cere să completaţi chestionare. Profesorul copilului dumneavoastră poate fi intervievat. Medicul va încerca să determine nu numai modul în care se comportă copilul, dar totodată, locul în care comportamentul are loc si cât timp durează. Copii cu ADHD au simptome de lungă durată, care se manifestă, de obicei, în timpul situaţiilor stresante sau situaţiilor care necesită o atenţie susţinută (cum ar fi temele).
  Diagnosticarea unui adult cu ADHD poate fi chiar mai dificilă. Deoarece simptomele dumneavoastră ar fi apărut atunci când eraţi tineri, medicul va putea încerca să afle cât mai mult posibil despre copilăria dumneavoastră prin obţinerea de informaţii de la părinţi sau foşti profesori. (În cazul în care simptomele sunt recente, nu sunteţi considerat a avea ADHD adult). În plus faţă de excluderea celorlalte afecţiuni menţionate mai sus, medicul dumneavoastră vă poate verifica, de asemenea, pentru depresie şi tulburare bipolară, care poate mima ADHD-ul.


  Îngrijirea Preventivă pentru ADHD


  Deoarece cauza sau cauzele ADHD-ului nu sunt cunoscute, nu există nici o modalitate de a preveni aceasta afecţiune. Acesta poate fi ţinut sub control cu medicamente, terapie comportamentală, şi modificările stilului de viaţă.

   

  Tratament Naturist Deficit de Atentie si Tulburarea Hiperactivitatii

  Protect 4 Life sau Mega Protect 4 Life

  Mega Zinc sau Chelated Zinc

  Omega 3

  Evening Primrose Oil

  Strong Bones

   

   

   

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro