Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Usturoi Beneficii

 

 

  Usturoiul (Allium sativum) este o plantă populară, care îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Mii de studii au arătat că usturoiul are efecte semnificative de protecție a corpului. Usturoiul scade colesterolul din sânge și nivelurile de zahăr, scade riscul de atac de cord şi de accident vascular cerebral și inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge şi a tumorilor canceroase.

  Un bulb de usturoi conţine aproximativ 70 de ingrediente active care promovează sănătatea, în special o substanţă numită alicină. Alicina este un compus sulfuros care distruge paraziţii, ciupercile și virușii, inclusiv Helicobacter pylori (care provoacă ulcer peptic), herpesul și candida.

  Deoarece conține cantități mari de alicină, usturoiul poate sprijini sistemul imunitar împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice. Unele studii au arătat că usturoiul pare a fi deosebit de eficace în prevenirea infecţiilor recurente și în tratarea infecțiilor urechii.

  Usturoiul poate fi folosit pentru a ajuta la tratarea hipertensiunii arteriale şi a altor afecţiuni care pot provoca boli cardiovasculare. Studiile au demonstrat că poate scădea tensiunea arterială, colesterolul LDL (rău) şi trigliceridele cu mai mult de 10 la sută. De asemenea, usturoiul ar putea încetini oxidarea colesterolului LDL, un proces care produce o placă care blochează arterele și, în cele din urmă, duce la o boală de inimă cunoscută sub numele de ateroscleroză.

  Nivelurile mai scăzute de colesterol și de trigliceride din sânge nu lasă trombocitele să devină „lipicioase” şi să formeze cheaguri de sânge. Unele studii pe animale indică faptul că usturoiul poate desfunda arterele prin reducerea dimensiunii depozitelor existente de placă.

  Usturoiul conţine compuşi care ajută la prevenirea şi încetinirea creşterii tumorii. O dietă care conţine usturoi și aportul de suplimente cu usturoi ar putea ajuta la scăderea riscului de a dezvolta cancer, în special a cancerului de stomac. După cum s-a observat anterior, alicina din usturoi are un efect protector asupra stomacului, împiedicând proliferarea bacteriei helicobacter pylori; o bacterie strâns legată de dezvoltarea cancerului gastrointestinal. Usturoiul vă poate proteja şi împotriva cancerului de sân, de colon şi de esofag.

  Suplimentele cu usturoi pot fi de ajutor şi pentru pacienţii supuşi la chimioterapie, mai ales pentru cei care sunt trataţi cu doxorubicină, prevenind epuizarea de glutation și intensificarea activității radicalilor liberi, care pot deteriora ţesuturile inimii și ale ficatului. Cu toate acestea, oamenii supuşi la chimioterapie ar trebui să vorbească cu medicul lor înainte de a lua suplimente cu usturoi.

  Au existat câteva studii interesante pe animale, care par să indice că usturoiul poate reduce nivelul de zahăr din sânge și că poate crește eliberarea de insulină.

  Usturoiul poate fi consumat crud sau fiert; un aport de 1-5 căţei în fiecare zi ar fi un plus la orice dietă (mai mult de 5 căţei pe zi ar putea provoca indigestie sau balonare). Usturoiul este disponibil şi sub formă de zeamă, sirop și (dacă gândul de a avea o gură care miroase a usturoi vă îngrijorează) tablete cu usturoi acoperite cu eteric.

  Dacă doriți să aveţi la îndemână ulei de usturoi pentru a trata infecțiile urechii sau ciuperca piciorului, fierbeţi usturoi tocat în ulei de măsline și băgaţi-l la frigider timp de două săptămâni.

  Usturoiul intensifică efectele mai multor produse farmaceutice, cum ar fi anticoagulantele, antibioticele, antifungicele, steroizii şi antiinflamatoarele. Oamenii care iau aceste medicamente ar trebui să ia suplimente de usturoi doar după ce şi-au consultat medicul de familie.

  Produs Calivita pe Baza de Usturoi: Garlic Caps

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi