Calivita 

Înapoi la afecţiuni

Varicela

 

Varicela este o boala comuna si contagioasa. Simptomele sunt in general usoare, cu febra mica, oboseala generala si iritatii caracteristice care dau mancarimi. Acelasi virus care sa varicela Varicella zoster poate sta in adormire ani de zile si sa reapara la adulti in herpesul zoster.

Virusul aceste boli ( varicela) se transmite prin contact direct cu o persoana infectata sau prin aer, cand o persoana infectata tuseste sau stranuta. O persoana poate contactata varicela prin contact direct cu o persoana care are herpes zoster. Eruptia este ceva obisnuit in familie si in scoli. Simptomele nu apar decat dupa ce trece de perioada de incubatie , asa ca este dificil de depistat cei contagiosi.

Expunerile repetate la virusuri in perioada de incubatie pot da simptome mai grave. In general varicela da imunitate pe viata impotriva bolii. Recidiva este posibila insa foarte rar. Majoritatea copiilor contacteaza varicela inainte de varsta de 10 ani. Se manifesta la inceput cu febra si dureri de cap, incepand de obicei , intre a 7-a si a 21-a zi de la expunerea la virus. 24 sau 36 ore mai tarziu apar bubite mici, rosii pe fata si pe corp. Sunt pline de lichid si apar niste picaturi de apa. Lichidul se scrurge pe zona inflamata de pe piele si formeaza cruste. Aceasta eruptie continua in cicluri , intre 3 zile si o saptamana. Basicutele si crustele sunt contagioase si produc mancarimi. Dupa ce dispar crustele , individul nu mai este contagios. Adultii care contacteaza boala au simptome mult mai grave.

La indivizii sanatosi , varicela trece in doua saptamani. La unele persoane pot aparea complicatii severe, mai ales la nou-nascuti, la adulti si la cei cu sistemul imunitar slabit. Cei cu sisitemul imunitar deficitar, cum sunt persoanele cu imunitatea scazuta din cauza medicamentelor sau care au boli ca SIDA, pot face pneumonie sau encefalita , o infectie a creierului. Si un nou-nascut poate face complicatii se la varicela, mai ales in cazul in care este infectat prenatal sau imediat dupa nastere.

Suplimente Calivita recomandate in varicela:

- BetaCarotene - 1 capsula/zi - Vindeca tesuturile si normalizeaza sistemul imunitar;

- Vitamina C cu bioflavonoizi - 2 capsule/zi sau Liquid C Vitamin sau Vitamina C 300 cu bioflavonoide - Puternic stimulent imun care ajuta la scaderea febrei;

- Vitamina E - 2 capsule/ zi - Distruge radicalii liberi crescand oxigenarea si grabeste vindecarea;

- Chelated Zinc - 2 tablete/zi - Imbunatateste eficienta sistemului imunitar;

- Power Mins - 1 tableta/zi - Grabeste vindecarea.

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

2011 © calivitavelcu.ro

 

comandati oricare dintre produsele de mai jos

Magazinul virtual de produse Calivita