Calivita 

Înapoi la afecţiuni

Vene Varicoase

    Venele varicoase sunt vene largite anormal, iesite in relief, bombate, albastrui si noduroase, asociate adesea cu dureri surde si sacaitoare. Rezulta din proasta functionare a valvelor din interiorul venelor. In timp ce sangele circula prin vene pompat de bataile inimii, pentru a alimenta tesuturile cu nutrienti si cu oxigen, venele ajuta sangele sa se intorca in inima. La fel ca arterele venele sunt vase sub forma de tuburi de marimi diferite, insa spre deosebire de artere , venele au mici valve pe peretii lor interiori, care impiedica sangele sa se intoarca inapoi in artere. Daca valvele nu functioneaza corect , criculatia este ingreunata, iar sanagele se aduna in vene si le dilata. Transpiratia, durerile de picioare , nelinistea , mancarimile, crampele si slabiciunea picioarelor sunt simptome caracteristice venelor varicoase.

    Circulatia deficitara contribuie la formarea venelor varicoase, mai des intalnite la persoanele care stau mai mult timp intr-o singura pozitie si au activitate de birou sedentara, dar si la cei care fac exercitii fizice in mod regulat. Greutatea in exces, caratul greutatilor si sarcina pun o presiune mare asupra picioarelor, sporind conditiile pentru formarea venelor varicoase. O carenta de vitamina C si de bioflavonoizi poate slabi structura de colagen din peretii venelor ceea ce duce de asemenea la aparitia varicelor. Uni experti cred ca terapia de inlocuire cu hormoni si pastilele contraceptive contribuie la dezvoltarea varicelor. Se estimeaza ca aproximatic 50% din oamenii de varsta medie au cel putin cateva varicozitati. Femeile sunt mai afectate decat barbatii.

    In aceste cazuri nu trebuie sa va neglijati recurgand la un tratament. In anumite cazuri , daca venele varicoase nu sunt tratate adecvat , se pot produce complicatii precum sangerari sub piele , cheaguri de sange in venele profunde, eczeme si ulceratii in apropierea gleznelor. Alte complicatii posibile si foarte serioase care pot aparea sunt flebitele ( inflamatii ale venelor), tromboflebitele ( formarea cheagurilor de sange in vene) , sindromul posttrombotic, hemoragii ale venelor sparte sau embolia pulmonara.

     

    Produsele Calivita recomadate ca tratament pentru vene varicoase:

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

 

 

 

 

 

 

2011 © calivitavelcu.ro

 

comandati oricare dintre produsele de mai jos

Magazinul virtual de produse Calivita