Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamina A importanta pentru vedere

 

 

  Când ne uităm la obiecte, lumina este reflectată de obiect și intră ochi, lovind un țesut situat în partea din spate a ochiului. Acest ţesut este cunoscut sub numele de retină. Când lumina loveşte retina, retinolul este transformat în retinal, care este apoi transportat la rodopsine - celulele care ne ajută să vedem în întuneric. În celulele redopsinei, retinalul se leagă de o proteină numită opsin. Ca un rezultat, opsinul îşi modifică forma și generează impulsuri nervoase.

  Aceste impulsuri nervoase transportă apoi mesaje la creier care conţin informaţii privind obiectele din câmpul nostru vizual. Apoi, retinalul este convertit înapoi la retinol, care încheie ciclul vizual.

  Un semn distinctiv al deficienţei de vitamina A este orbirea pe timp de noapte - o abilitate slabă de a vedea în condiții de luminozitate scăzută. Acest lucru se datorează faptului că, având disponibilitate redusă de retinol, impulsurile nervoase care sunt necesare pentru ca creierul nostru să interpreteze informațiile vizuale sunt întârziate.

  Vitamina A reglează genele

  Genele noastre conţin codul pentru proteine ​​vitale, necesare pentru efectuarea funcţiilor de zi cu zi ale organismului. Astfel, atunci când aceste proteine ​​sunt necesare, codul genetic trebuie să fie transcris. Cu toate acestea, transcriere genelor este foarte ajustată. Asta include momentul când aceasta se produce şi cât de repede se produce. Forma de acid retinoic a vitaminei A ajută la reglarea ratei de transcriere genei.

  Vitamina A sprijină sistemul imunitar

  Pielea şi mucoasa care acoperă tractul digestiv, respirator şi urinar sunt componente importante ale sistemului imunitar. Ele sunt prima barieră a corpului împotriva infecţiilor. Forma de retinol a vitaminei A este responsabilă pentru menținerea funcționalității celulelor care alcătuiesc aceste bariere. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru formarea şi activarea globulelor albe din sânge.

  Vitamina A este importantă pentru producția de globule roșii

  Toate celulele sanguine sunt dezvoltate din celule stem. Vitamina A facilitează specializarea tulpinilor în globule roşii. De asemenea, vitamina A permite fierului să fie încorporat în hemoglobine - componenta globulelor roşii care transportă oxigen în corp.

  Surse de vitamina A

  Vitamina A poate proveni, atât din plante, cât şi din animale. Printre cele mai bune surse de vitamina A se enumeră:

  •  Uleiul din ficat de cod
  •  Ouăle
  •  Laptele
  •  Cartofii dulci
  •  Dovleacul
  •  Morcovii
  •  Dovleceii
  •  Spanacul
  •  Varza Kale
  •  Mango
  •  Papaia
  •  Curmale

   

  Doza zilnică recomandată de specialişti este de 5000 UI. Dacă aveţi probleme cu vederea, consultaţi-vă meciul de familie, pentru că este posibil să suferiţi de o deficienţă de vitamina A.

  Produs Calivita Recomandat: Beta Caroten

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi