Calivita

 

 

 

 

Vitamina D previne fracturile osoase

 

  Dacă ați avea un risc major de sănătate pe care l-aţi putea reduce cu un tratament ușor, sigur, ieftin și foarte eficient, l-aţi folosi, sau credeţi că este prea frumos să fie adevărat?

   

  O nouă analiză a mai multor studii privind vitamina D a dovedit că este eficientă în prevenirea fracturilor la persoanele în vârstă. Cu toate acestea, probabil pentru că nu există lobbyişti pentru vitamina D sau din cauza dezinformărilor, folosirea vitaminei D pentru persoanele cu un risc ridicat de fracturi este o prioritate mai mică în lumea medicală.

   

  De ce este vitamina D atât de importantă?

  Esențială pentru o sănătate bună, vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, necesară pentru absorbția și folosirea calciului şi a fosforului. Ea ne protejează împotriva slăbiciunii musculare, reglează bătăile inimii şi este necesară pentru coagularea normală a sângelui și pentru funcția tiroidiană. Ea îmbunătățește imunitatea și poate preveni multe tipuri de cancer, osteoporoza și hipocalcemia. De fapt, mai mult de 2.000 de gene (aprox. 1/6 din genomul uman) sunt reglate de vitamina D, care afectează proliferarea și moartea celulelor.

   

  Vitamina D ajută la creșterea stării de spirit şi a funcţionării creierului. Ea ajută la prevenirea bolilor cronice și degenerative, cum ar fi diabetul şi artrita, protejează inima, întăreşte oasele, previne îmbătrânirea prematură, ajută la protecția împotriva gripei, reduce severitatea astmului, promovează creşterea părului etc. Vitamina D este esenţială pentru mobilitate și pentru funcțiile corporale.

   

  Nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu un risc crescut de fracturi de şold. Aveți nevoie de vitamina D pentru a putea să folosiţi calciul din alimente. În jur de 300 000 de oameni sunt spitalizaţi cu fracturi de şold în fiecare an şi mulţi mor din cauza unor complicaţii după operaţie. Mulţi supraviețuiesc, dar cu mobilitate sever diminuată și, prin urmare, nu pot trăi independent.

   

  De ce persoanele în vârstă au un risc mai mare?

  Se estimează că trei sferturi dintre americani au un deficit de vitamina D. Deficitul de vitamina D se poate manifesta în mai multe moduri. Potrivit lui Bach, problemele de deficit pot include: boli de inimă, malformaţii congenitale, depresie, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, demență, fibromialgie, tulburare a mineralizării osoase, cancerul de piele, de sân, de prostată şi alte tipuri de cancer, scleroza multiplă, insomnia, probleme cu ochii, probleme cu sarcina , precum și alte boli cronice.

   

  Având un deficit de aproape 95%, oamenii în vârstă au o nevoie mai mare de beneficiile vitaminei D. Cel mai probabil, aceşti oameni folosesc multe medicamente, cum ar fi medicamentele pentru colesterol care interferează cu absorbția şi cauzează efecte secundare pe care vitamina D le-ar putea ameliora.

   

  Majoritatea oamenilor în vârstă preferă să stea în casă şi, astfel, nu obţin multă vitamina D de la razele solare. Forma cea mai activă a vitaminei D este tipul cel mai natural, D3. Ea este sintetizată în piele, ca reacţie la razele ultraviolete ale soarelui. Există un compus de colesterol în piele, care este un precursor al vitaminei D.

   

  Vitamina D pe care o obţinem din alimente și din suplimente nu este pe deplin activă până când nu trece prin ficat și rinichi, unde este convertită şi apoi circulă prin sânge ca un hormon. Majoritatea oamenilor nu pot obţine un nivel suficient de vitamina D doar prin dietă.

   

  Remediile naturale de orice fel sunt adesea considerate a fi prea bune ca să fie adevărate, dar dacă cercetaţi puţin pe cont propriu, veți vedea că cele mai multe dintre ele există de mai mult timp decât ce recomandă instituțiile medicală. Dacă nu ar fi eficiente, nu ar fi fost folosite timp de mii de ani.

   

  Suplimentarea sănătăţii cu vitamine alimentare este o poliță de asigurare ieftină şi eficientă. Atâta timp cât vine din mâncare, nu are cum să strice și nu va interfera cu medicamente. Nu cumpăraţi vitamine din farmacii, mergeţi în magazinele naturiste. Apoi, mergeţi acasă și mai cercetaţi puţin. Sunaţi la compania producătoare şi întrebați ce sursă au folosit pentru a-şi face vitaminele. Merită să faceţi un pic de efort pentru a vă asigura că nu va irosiţi banii și că obţineţi ceea ce aveţi nevoie.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi