Calivita

 

 

 

 

Vitamina D Reduce Riscul de Infectii Respiratorii

 

  Dacă dvs. sau cineva apropiat vouă are copii care au des infecţii respiratorii, mai ales în lunile de iarnă atunci când expunerea naturală la razele soarelui este limitată, ar fi bine să luaţi în considerare suplimentarea zilnică cu vitamina D3.

   

  Un studiu randomizat şi controlat, publicat în revista Pediatrics, sugerează că acei copii cu deficit de vitamina D, care vor folosi suplimente cu acest nutrient important de-a lungul lunilor de iarnă, vor reduce la jumătate riscul de a suferi de infecţii respiratorii.

   

  Pentru studiul lor, dr. Carlos Camargo, de la Massachusetts General Hospital din Boston, şi colegii lui, au analizat datele de la un studiu care a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard. Deja conştienţi de studiile de observaţie anterioare care au arătat o legătură între vitamina D şi prevenirea bolilor, dr. Camargo şi echipa sa şi-au propus să susţină şi mai mult acele descoperiri anterioare, analizând datele de la acele studii într-un mod mult mai concret.

   

  Deci, el şi echipa sa au comparat datele despre ratele de infecţii respiratorii în rândul copiilor care trăiesc în Ulaanbaatar, capitala Mongoliei; dintre care toţi au avut un deficit extrem de vitamina D la începutul studiului. Unii dintre copii au primit lapte suplimentat cu vitamina D, în timp ce alții au primit lapte normal, fără adaos de vitamina D. Niciunul dintre copii, părinții lor, profesorii sau cercetătorii locali nu au ştiut care lapte a fost suplimentat şi care nu – un factor cheie în orice studiu dublu-orb.

   

  Dr. Camargo şi echipa sa au constatat că, după doar şapte săptămâni de tratament, cu 300 de unități internaționale (UI) de vitamina D pe zi, ratele de infectare în rândul copiilor suplimentaţi au scăzut la jumătate, comparativ cu copiii care nu au beneficiat de suplimente. La debutul studiului, toți copiii au avut nivelurile sanguine de 25-hidroxivitaminei D (25OHD) de șapte nanograme pe mililitru (7 ng/ml). Dar, până la sfârșitul studiului, nivelurile de 25OHD au fost de cel puţin două ori mai mari, ajungând la 19 ng / ml.

   

  „Studiul nostru randomizat şi controlat arată că vitamina D are efecte importante asupra riscului de infectare”, spune dr. Camargo. „Am descoperit că un aport zilnic de suplimente de vitamina D a redus la jumătate riscul unei infecții respiratorii la aproape 250 de copii cu niveluri sanguine scăzute de vitamina D în timpul iernii.”

   

  „Design-ul studiului nostru oferă dovezi puternice că asocierea dintre un nivel scăzut de vitamina D şi infecţii respiratorii este de cauzalitate și că tratarea nivelului scăzut de vitamina D cu un supliment ieftin și sigur va preveni unele infecţii respiratorii.”

   

  Imaginați-vă cât de sănătoşi ar putea fi copiii cu niveluri şi mai ridicate de vitamina D.

   

  Dr. Camargo spune că efectele vitaminei D au fost atât de drastice în studiul său, deoarece copiii au avut un deficit foarte grav de vitamina D la începutul studiului. Și chiar și la sfârșitul studiului, grupul cu D vitamina încă avea un deficit serios de vitamina D; pragul de deficit fiind în jurul valorii de 30 ng/ml, sau aproape dublu faţă de nivelurile finale observate în grupul suplimentat.

   

  În plus, o doză zilnică de 300 UI de vitamina D este mult prea mică pentru a obține beneficiile optime ale vitaminei D. Și totuși, copiii care au primit această cantitate au prezentat îmbunătăţiri de sănătate majore în mai puțin de două luni, ceea ce ilustrează puterea cu adevărat uimitoare a vitaminei D de a vindeca și de a preveni anumite boli.

   

  Dar imaginați-vă cât de sănătoşi ar fi copiii din întreaga lume dacă ar primi 3 000 UI de vitamina D în fiecare zi, timp de șapte luni, în loc de șapte săptămâni. Un astfel de regim le-ar asigura un nivel optim de 50-80 ng/ml de 25OHD, un nivel care nu ar împiedica doar infecțiile respiratorii, ci şi o serie de alte boli cronice, inclusiv bolile de inimă, diabetul, alergiile și bolile autoimune.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi