Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamina D si Boala Alzheimer

 

Nivelurile sangvine de vitamina D mai ridicate au demonstrat concludent că pot reduce riscul mai multor boli cronice, inclusiv bolile de inimă, cancerul, accidentele vasculare cerebrale şi diabetul. Studiile științifice recente au început să arate o legătură solidă între aportul de vitamina D și cât de bine ne păstram amintirile, ne folosim procesele de gândire şi învăţăm concepte noi. În plus, mulţi cercetătorii oferă dovezi clare că prohormonii pot avea un impact asupra riscului global de dezvoltare a bolii cunoscută sub numele de boala Alzheimer.

 

O echipă de cercetare de la Spitalul Universitar Angers, din Franța, a publicat rezultatele unui studiu în Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences, care arată modul în care vitamina D poate fi o componentă vitală pentru sănătatea cognitivă a femeilor, pe măsură ce îmbătrânesc. În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă oferă dovezi care demonstrează că aportul mai mare de vitamina D este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer.

 

Studiul subliniază importanța critică a suplimentelor de vitamina D în rândul persoanelor în vârstă.

 

În studiile anterioare, cercetătorii au ajuns la concluzia că un nivel scăzut de vitamina D, în rândul femeilor în vârstă, este asociat cu rate mai mari de tulburări cognitive la nivel mondial și cu un risc mai mare de declin cognitiv la nivel mondial. Acest studiu s-a bazat pe o analiză a 6257 de femei în vârstă, cărora li s-au măsurat nivelurile de vitamina D în timpul Studiului Fracturilor Osteopatice și a căror funcţie cognitivă a fost testată de Mini-Mental State Examination.

 

Cercetătorii au descoperit că participantele cu cea mai mică concentrație de vitamina D în sânge (mai puțin de 10 ng/ml, folosind analizele de sânge standard de 25(OH)D ) au fost asociate cu rate semnificativ mai mari de tulburări cognitive. Cele ale căror niveluri de saturație din sânge au fost considerate a fi mici (mai puţin de 20 ng/ml) au fost asociate cu un risc mai mare de incidente de declin cognitiv global. Este important să rețineți că înregistrările de vitamina D de sub 20 ng/ml sunt frecvente la persoanele de peste 65 de ani, predispunându-le la un risc mai mare de declin cognitiv şi de demenţă.

 

Echipa de studiu a concluzionat că „femeile care au dezvoltat boala Alzheimer au avut un aport mai mic de vitamina D (o medie de 50,3 micrograme pe săptămână) decât cele care au dezvoltat alte forme de demență (o medie de 63,6 micrograme pe săptămână) sau decât cele care nu au dezvoltat nicio formă de demență (o medie de 59,0 micrograme pe săptămână)”.  Conversia vitaminei D în piele, de la expunerea la soare, scade rapid după vârsta de 50 de ani, fiind nevoie de un program de suplimentare prudent pentru a menține un nivel optim de saturație în sânge (50-70 ng/ml) și pentru a reduce dramatic riscul de pierderi de memorie, de declin cognitiv şi de demență.

     

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi