Calivita

 

 

 

 

Vitamina D si Bolile Cronice

 

  Cercetătorii au tot înştiinţat populaţia cu privire la importanța menținerii unui nivel optim de vitamina D încă din copilărie, până la maturitate, dar milioane de adulţi încă au un deficit extrem de acest nutrient critic. S-a demonstrat că vitamina D este eficientă în prevenirea bolilor de cancer, a bolilor cardiovasculare şi a demenței. Acum, se ştie că fiecare celulă din organism are receptori de vitamina D şi că ea este foarte importantă pentru corectarea ADN-ului și pentru replicarea celulară.

   

  O echipă de cercetători de la Şcoala de Medicină Wake Forest a publicat rezultatele unui studiu important asupra vitaminei D şi a riscului de boli în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Studiul spune că nivelurile scăzute de vitamina D şi nivelurile ridicate ale hormonului paratiroidian sunt asociate cu creşterea mortalităţii la adulţii afroamericani și caucazieni. Studiile din trecut, care au cercetat efectele nivelurilor scăzute de vitamina D, au fost efectuate pe persoanele de origine europeană, dar acest studiu a deosebit diferenţe importante în riscul de boli între oamenii albi şi negri.

   

  Nivelurile scăzute de vitamina D sunt un factor important de risc pentru dezvoltarea mai multor boli şi pentru moartea timpurie.

   

  Cercetătorul studiului, dr. Steven Kritchevsky, spune: „Am observat o insuficiență de vitamina D (definită ca un nivel sangvin mai mic de 20 ng/ml) la o treime dintre participanţii noştri. Acest lucru a fost asociat cu o creştere de aproape 50% a ratei mortalității la adulţii în vârstă ... constatările noastre sugerează că nivelurile scăzute de vitamina D ar putea fi o preocupare importantă de sănătate pentru adulţii în vârstă”. Este important să rețineți că, în timp ce expunerea la soare oferă o alimentare din belşug cu vitamina D în timpul tinereţii, avertismentele continue de evitare a soarelui și tendința naturală de a produce mai puțini prohormoni de la expunerea la soare pe măsură ce îmbătrânim, pun adulţii mai în vârstă la un risc de deficit de vitamina D.

   

  Studiul a inclus 2638 de adulţi caucazieni şi afroamericani, în vârstă de 70-79 de ani. Pentru înregistrarea de bază, participanții au postit timp de 12 ore şi s-a prelevat sânge pentru a se determina nivelurile de vitamina D. La fiecare şase luni, voluntarii studiului au fost contactaţi pentru a li se evalua starea medicală. Apoi, ratele de boală au fost corelate cu nivelurile de vitamina D pentru a determina mortalitatea şi cauza de deces. Oamenii de ştiinţă au luat în considerare perioada anului și gradul de expunere la soare.

   

  Cercetătorii au stabilit că nivelurile de vitamina D de sub 30 ng/ml au fost asociate cu o creştere semnificativă a mortalităţii de toate cauzele. Alte studii au ajuns la concluzia că nivelurile şi mai mari de vitamina D (50-70 ng/ml) oferă o protecție optimă împotriva bolilor. Adulții de toate vârstele trebuie să-şi verifice cu regularitate nivelurile de vitamina D din sânge folosind testul de încredere 25(OH)D și să completeze nivelul de vitamina D, după cum este necesar, pentru a menţine nivelurile din sânge la un interval ideal.

   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi