Calivita

 

 

 

 

Vitamina D si Calciul

 

  Un nou studiu, publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, a constatat că persoanele în vârstă care își suplimentează dieta cu vitamina D și calciu pot avea un risc scăzut de mortalitate precoce. Conform datelor obţinute de la opt studii randomizate, cercetătorii au descoperit că persoanele în vârstă care se suplimentează atât cu vitamina D , cât și cu calciu, au cu aproximativ 7% mai puţine şanse să moară mai devreme, în comparație cu alte persoane.

   

  Dr. Lars Rejnmark şi colegii săi de la Universitatea Aarhus din Danemarca au examinat rezultatele datelor de la mai mult de 70 000 de participanţi, cu vârsta medie de 70 de ani, care au participat la studiile efectuate pe vitamina D. Unii dintre aceşti participanți au fost rugaţi să ia numai vitamina D, în timp ce alţii au fost rugaţi să ia atât vitamina D, cât și calciu. După procesarea acestei bogății de date, folosind un model de regresie Cox stratificat, echipa a descoperit că vitamina D poate juca un rol important în reducerea mortalității și în creșterea speranței de viață.

   

  Scăderea generală a mortalității, datorată aportului de vitamina D cu calciu, nu a fost rezultatul aportului de vitamina D de către participanţii care se confruntau cu mai puţine fracturi, ca în studiile anterioare. Pare să existe un alt mecanism care controlează modul în care organismul metabolizează vitamina D, alături de calciu, și care oferă alte beneficii pentru sănătate.

   

  „Acesta este cel mai mare studiu realizat vreodată pe efectele calciului și ale vitaminei D asupra mortalității”, a spus Rejnmark. „Unele studii au sugerat ca suplimentele de calciul (cu sau fără vitamina D) pot avea efecte adverse asupra sănătăţii cardiovasculare. Deşi studiul nostru nu exclude astfel de efecte, am constatat că suplimentarea cu calciu şi vitamina D a pacienților vârstnici, în ansamblu, nu este dăunătoare pentru oameni și poate avea efecte benefice asupra stării generale de sănătate”.

   

  Pentru a obține cele mai multe beneficii de la vitamina D, este important să vă completaţi dieta şi cu magneziu, vitamina K, vitamina A, zinc și bor. Potrivit experţilor, aceşti co-factori sunt absolut vitali pentru obținerea unor rezultate maxime de la vitamina D, inclusiv pentru biosinteza optimă a acestui nutrient dătător de viață.

   

  „S-a constatat că magneziul poate influenţa folosirea organismului a vitaminei D în următoarele moduri: magneziul activează activităţile enzimatice celulare”, spun experţii. Ei declară că magneziul este cel mai important co-factor al vitaminei D, chiar dacă el nu a fost inclus în studiul Aarhus. „S-a demonstrat că un nivel scăzut de magneziu modifică producția formei active de vitamina D: 1,25(OH)2D (calcitriol).”

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi