Calivita

 

 

 

 

Vitamina D si Muschii

 

  Vreţi muşchi mai puternici fără hormoni de crestere periculoşi? Îmbătrâniţi şi vă faceţi griji că vă pierdeţi forţa musculară? O cercetare nouă, publicată recent în ediţia din luna ianuarie a revistei Medicine & Science in Sports & Exercise, spune că ar putea exista un răspuns natural la aceste întrebări. S-a găsit o asociere între vitamina D și mușchi, care nu a putut fi explicată de alţi factori.

   

  „Rezultatele acestui studiu indică faptul că vitamina D poate fi un tratament viabil pentru pierderea masei musculare la adulţi. Acesta este un domeniu-cheie în cercetarea procesului de îmbătrânire, pentru că oamenii îşi pierd din putere pe măsură ce înaintează în vârstă, iar menținerea forței musculare îi ajută la prevenirea fracturilor osoase și la păstrarea capacităţii de a trăi independent”, declară investigatorul principal, dr. Paul D. Thompson, şef la secţia de cardiologie a Spitalului Hartford din Hartford, Connecticut, într-o declarație de presă.

   

  Cercetătorii au început să testeze puterea din brațe și picioare la adulţii care au participat la un studiu care cerceta modul în care medicamentele statine influenţau exercițiile de performanță (medicamentele statine sunt cunoscute pentru faptul că au un impact asupra muşchilor și pot provoca dureri musculare, slăbiciune și chiar miozită, o inflamaţie a muşchilor.).

   

  În timp ce echipa de cercetare s-a uitat la mai mulţi factori ai subiecţilor lor de cercetare – inclusiv vârsta, sexul, odihna, ritmul cardiac, tensiunea arterială sistolică (TAS), tensiunea arterială diastolică (TAD), indicele de masă corporală (IMC), absorbția maximă de oxigen, activitatea fizică şi starea vitaminei D – au remarcat ceva interesant. Nivelurile mai ridicate de vitamina D au fost clar asociate cu forţa musculară din braț și picior.

   

  Concluziile lor indică faptul că vitamina D poate fi un tratament eficient pentru a păstra puterea musculară la adulţii în vârstă. Ei cer cercetări suplimentare pentru a studia în continuare relaţia dintre vitamina D și capacitatea de a menține și, posibil, de a crește puterea musculară odată cu înaintarea în vârstă. Un studiu anterior, publicat aceeaşi revistă, a constatat că vitamina D îmbunătăţeşte performanta sportivilor, atunci când nivelurile scăzute de vitamina D sunt corectate, şi a sugerat că vitamina D ar putea stimula performanţele atletice până la capacitatea maximă.

   

  În ultimul deceniu, oamenii de ştiinţă au documentat rolul esențial al vitaminei D în domeniul sănătăţii - de la prevenirea cancerului, la reducerea cariilor cu până la 50 la sută. În cercetarea publicată în The Endocrine Society's Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism s-a descoperit o legătură dintre vitamina D și puterea musculară la adolescente.

   

  În plus, un alt studiu, publicat anterior în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a descoperit că nivelurile scăzute de vitamina D ar putea fi un factor declanşator al evenimentelor cardiovasculare, precum: accidentele vasculare cerebrale și insuficiența cardiacă congestivă.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi