Calivita

 

 

 

 

Vitamina D si Rezistenta Osoasa

 

  La sfârșitul lunii septembrie 2012, Academia de Ştiinţe din New York a ţinut o conferință intitulată „Vitamina D: Dincolo de Oase”. Oameni de ştiinţă, medici și nutriționiști s-au adunat în Manhattan pentru a vedea cum îşi prezintă experții informațiile de ultimă oră în, probabil, cea mai promițătoare zonă de nutriţie. Aproximativ 3 000 de lucrări despre vitamina D au fost publicate anul trecut. Chiar şi medicina convenţională cedează în fața potențialului ei.

   

  Subiectele dezbătute la acea conferință au inclus sănătatea sistemului imunitar, a inimii, a funcţiilor cognitive, a musculaturii și nivelurile de zahăr din sânge. De asemenea, s-a menționat ca 85% dintre pacienţii hemodializați sunt deficitari în vitamina D, iar suplimentarea ar putea reduce costurile pe pacient cu aproximativ 1 400 de dolari pe an. Costul anual pentru suplimentele de vitamina D este de aproximativ 14 dolari, aşa că economiile sunt substanțiale.

   

  Vitamina d de la soare

   

  Unii experţi recomandă petrecerea timpului în soare pentru a obține vitamina D, ceea ce nu costă nimic și poate reduce costurile în mod semnificativ. O reducere de aproximativ 18% din costurile de îngrijire medicală este posibilă în cazul în care nivelul de vitamina D din sânge al tuturor pacienţilor este mai mare de 40 ng/ml. Acest lucru necesită mai multe suplimente și stat la soare decât recomandă majoritatea medicilor.

   

  Un prezentator a conectat sanatoriile la începutul anilor 1900, care erau „inundate” cu soare, cu recuperarea de la tuberculoză. S-a demonstrat că dozele mari de vitamina D pot îmbunătăţi funcţia pulmonară și pot produce peptide antimicrobiene, care alungă agenţii patogeni. Bolile inflamatorii intestinale şi dermatita sunt, de asemenea, asociate cu nivelurile inadecvate de vitamina D, la fel ca multe alte afecţiuni inflamatorii.

   

  Face oamenii mai sănătoși; tineri și bătrâni

   

  Aproximativ 50% din femeile gravide au un deficit de vitamina D. Dozele zilnice de 4 000 UI din timpul sarcinii şi alăptării - considerate sigure de către Institutul de Medicină - ajută la prevenirea preeclampsiei, a problemelor de dinţi, a diabetului gestational, a hipertensiunii arteriale, a infecţiilor, a vaginitei bacteriene şi a naşterii înainte de termen. Testele clinice sunt în curs de a susține aceste afirmații, dar mulți medici deja recomandă administrarea vitaminei D în doze mari.

   

  Vitamina D întăreşte oasele şi forţa musculară pentru a preveni fracturile cauzate de căderi. Deficitul de vitamina D este legat de slăbiciune musculară, obezitate și rezistenţă fizică redusă. Într-adevăr, nivelul scăzut de vitamina D este asociat cu o mobilitate redusă, invaliditate și dependență, care reduc calitatea vieții și cresc semnificativ costurile de asistenţă medicală. Deficitul este asociat şi cu depresie şi declin cognitiv. Problema este agravată la vârstnici datorită scăderii producției de vitamina D a pielii, reducerii aportului dietetic, reducerii absorbţiei intestinale şi reducerii absorbţiei calciului în intestine.

   

  Cât de mult este prea mult?

   

  Totuși, nu există un consens în ceea ce privește dozarea optimă sau pericolul de la expunerea la soare. Nivelul sanguin de 20 ng/ml de vitamina D poate fi suficient pentru sănătatea oaselor, dar doza optimă pentru beneficii majore este de aproximativ 30 ng/ml, în ciuda datelor clinice insuficiente. De asemenea, trebuie luate în considerare nevoile oamenilor în funcţie de vârstă, de culoarea pielii, de obezitate, de sensibilitatea la soare şi de anumite medicamente.

   

  Exista o doză potrivită pentru toată lumea, sau contează genele şi bolile?

   

  De exemplu, pacienţii instituţionalizaţii şi pacienţii cu fractura de şold au niveluri mult mai mici de vitamina D decât oamenii normali. Oamenii de culoare obțin mult mai puțină vitamina D de la soare. Aproximativ fiecare 100 UI de vitamina D crește nivelul din sânge cu aproximativ 1 ng/ml, deci creșterea nivelului până la 30 ng/ml ar necesita aproape 3 000 de UI în fiecare zi.

   

  Un medic de la conferință a fost puţin mai rezervat în a recomanda astfel de doze. Simpla schimbare a nivelului de vitamina D s-ar putea să nu fie suficientă, și niciodată nu este un lucru uşor de făcut. Totuși, el a susţinut dozele mari de vitamina D pentru diabet. Se pare că unii experţi sunt convinşi de muntele de date, în timp ce alţii aşteaptă rezultatele studiilor clinice controlate.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi