Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamina D si Tuberculoza

 

 

  S-a demonstrat științific că vitamina D poate ajuta la tratarea tuberculozei şi că poate grăbi timpul de recuperare în mod semnificativ.

   

  Expunerea zilnică la lumina soarelui sau completarea în mod regulat cu doze mari de vitamina D3 pot scurta în mod eficient durata de infecţie a tuberculozei. Aceasta este concluzia unui nou studiu, publicat recent în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, care arată încă o dată că vitamina D joacă un rol critic în tratarea şi prevenirea bolilor.

   

  Cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au evaluat puterea vitaminei D oferind această vitamina la mai mulţi bolnavi de tuberculoză din spitalele din Anglia şi comparând felul în care s-au simţit aceşti pacienţi şi pacienţii care nu au primit vitamina D. Ei au descoperit că, în comparaţie cu cei care au luat doar antibiotice, pacienţii care au luat atât antibiotice, cât şi vitamina D, s-au recuperat cu până la 36% mai repede.

   

  Se pare că vitamina D facilitează răspunsul inflamator asociat cu infecţia cu tuberculoză și descompune acumulările prezente în plămâni, astfel încât să ajungă mai multe globule albe la ei, ajutând astfel tratarea infecţiei. Acest efect combinat ajută organismul să elimine în mod natural infecția cu tuberculoză, mult mai repede decât doar cu medicamente, reducând perioada de infecţie de la o medie de 36 de zile la doar 23 de zile.

   

  „Dacă putem ajuta aceste cavități să se vindece mai repede, atunci pacienții ar trebui să fie infectaţi pentru o perioadă mai scurtă de timp și ar trebui să sufere de mai puţine leziuni pulmonare”, a spus dr. Martineau. Deși se spune că tuberculoza și alte bacterii se depozitează în aceste spații, spaţiile nu sunt o problemă chiar atât de gravă, pentru că vitamina D elimină în mod eficient agenții patogeni care ar putea încerca să se depună în interiorul lor.

   

  De vreme ce cercetătorii nu au comparat efectele tratării bolnavilor cu tuberculoză doar cu vitamina D, spre deosebire de vitamina D combinată cu antibiotice sintetice, nu este clar gradul de eficienţă pe care l-a avut. Excesul de antibiotice, la urma urmei, este responsabil pentru apariția unor „superbacterii” periculoase şi poate înrăutăţi infecţiile.

   

  Vitamina D poate ajuta la prevenirea tuberculozei

   

  Pe cât este de eficientă vitamina D în diminuarea duratei tuberculozei, ea poate fi o metodă foarte bună de prevenire a tuberculozei, conform profesorului Peter Davies, de la Universitatea Queen Mary. Aproximativ 30% din oameni au tuberculoză latentă în plămânii lor și cei mai mulţi dintre ei nu dezvoltă niciun simptom negativ. Dar suplimentarea cu vitamina D i-ar putea ajuta pe acei 10% care vor dezvolta tuberculoză să evite această boală.

   

  Expunerea pielii timp de 15-60 de minute la lumina soarelui, în funcție de pigmentarea pielii, este ideală pentru menţinerea optimă a nivelurilor de vitamina D. Dacă expunerea la lumina naturală a soarelui nu este posibilă zilnic, luaţi între 3.000 și 5.000 de unități internaționale (UI) de vitamina D pentru o sănătate optimă.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi